VISITA ELS HOSTALETS DE PIEROLA

Paisatge i cultura, paleontologia i patrimoni, ciutadania i benestar. Uns valors que Els Hostalets de Pierola els viu intensament i els ofereix a qui passeja pels seus carrers i gaudeix del seu territori.

Els Hostalets de Pierola és acollidor

Els Hostalets és un poble orgullós de la seva història, les seves tradicions i el seu moviment cultural. El visitant que s’apropa als Hostalets trobarà l’experiència cultural en cada racó del poble i en cada conversa amb els veïns.

Els Hostalets de Pierola: territori d’emocions

Els Hostalets de Pierola és un gran escenari de vida. El territori gaudeix d’un conjunt de recursos culturals i naturals que conformen un gran paisatge cultural format al llarg dels segles i sempre amb l’atenta mirada de la muntanya de Montserrat al fons.

Un paisatge cultural totalment mediterrani i transformat al llarg de milions d’anys, des del Miocè fins a l’actualitat.  La muntanya de Montserrat dibuixa un escenari de vida privilegiat entre vinyes, boscos, rieres.  Simplement un plaer per a les teves emocions.

Els Hostalets de Pierola és Paleontologia

Hi ha un element que fa que Els Hostalets de Pierola sigui únic al món. Es tracta de la figura del PAU (Pieralopithecus catalaunicus), primat hominoideu que ocupa un lloc privilegiat dins la línia evolutiva comuna entre els grans antropomorfs i l’home,  amb uns 12 milions d’anys. En Pau presenta unes característiques diferenciadores al seu esquelet, principalment locomotores, que han estat vitals per entendre moltes de les dels primats actuals.

Els Hostalets de Pierola és reconegut internacionalment en els àmbits científics per l’aportació de les restes paleontològiques aquí aparegudes al coneixement de l’evolució de la vida al Miocè. Molts gèneres i espècies noves s’han erigit en base als fòssils recuperats aquí!

El Centre de Restauració i Interpretació Palentològica (CRIP) recolza el coneixement científic i la formació de nous paleontòlegs i conservadors-restauradors d’aquest àmbit. A través de les seves activitats a infants i famílies, aquests poden experimentar i endinsar-se en el món de la paleontologia.

Patrimoni en constant moviment

Els Hostalets de Pierola se sent orgullós de la seva mil·lenària història. el pas del temps ha deixat la seva petjada en l’urbanisme, les tradicions i la manera de ser dels hostaletencs: oberta i acollidora.

A pocs quilòmetres del poble trobem l’església romànica de Sant Pere de Pierola, al nucli originari del municipi. Aquest edifici, amb gairebé mil anys d’història, presenta un elevat valor històric pel poble, són els origens de l’actual poble.

Entre els anys 1897 i 1931 l’arquitectura modernista i noucentista va arrelar de manera molt important als Hostalets de Pierola. Així, en la trama urbana del poble es pot gaudir de grans exemplars d’aquests estils arquitectònics tan lligats a la renaixença i l’esperit català que es viu al poble. Els edificis del Casal Català o la Torre del Sr. Enric conformen un conjunt amb identitat pròpia dins dels Hostalets de Pierola. No deixis d’admirar-los.

Els Hostalets de Pierola és vitalitat

La manera més interessant de conèixer  l’entorn natural i el paisatge dels Hostalets de Pierola és amb la pràctica de l’esport i sobretot aquell que es desenvolupa a l’aire lliure. Hi ha possibilitats per a tothom, de totes les condicions i edats.

Grans passejades: Els Hostalets de Pierola ofereix rutes per fer a peu de diverses dificultats.

Entre una i tres hores, existeix un conjunt de camins que et permetran obtenir la millor vista de la muntanya de Montserrat, captar les fotografies més especials o simplement gaudir entre vinyes i ceps.

Un territori per córrer: Els Hostalets de Pierola ofereix tota una xarxa de camins a tots els corredors runners que s’hi vulguin apropar. Per a totes les dificultats. Pujades, baixades, torrents i rieres plenes d’aigua fan d’aquest territori un gran espai per ser recorregut a bon ritme.

Espectaculars rutes en bicicleta: Descobrir el paisatge, la natura i la cultura a cop de pedal pot ser molt especial. Els Hostalets de Pierola et garanteix espectaculars camins, grans vistes, emocions per als teus sentits i, sobretot, aconseguir que visquis una gran experiència entre nosaltres. No t’ho pensis! Agafa la teva bicicleta i acosta’t als Hostalets de Pierola.

Els Hostalets de Pierola és familiar

Tot el que tu i la teva família volgueu fer, ho podeu fer als Hostalets de Pierola. Vols venir amb els teus i gaudir d’aquest territori durant un cap de setmana o varis dies? També ho podràs fer! L’alberg rural de Can Roviralta, amb una capacitat per 59 persones pot ser el teu campament central per viure i gaudir dels Hostalets de Pierola!

I recorda….

Vine, descobreix i comparteix! Els Hostalets de Pierola et sorprendrà!

Darreres notícies

Mostrar els botons
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Google Plus
Share On Linkdin
Share On Pinterest
Amagar els botons