“Una finestra al Miocè”, l’exposició del CRIP

CRIP

Horaris de l’exposició

Obert dissabtes, diumenges i festius

DISSABTE

Matí: 10 a 14h
Tarda: 17 a 20h

DIUMENGE I FESTIUS

Matí: 10 a 14h

VISITES COMENTADES

Matí: 12 h  Tarda: 17:30h

Entre setmana obert amb reserva prèvia
reserves@crip.cat
Tel. 664 043 755

El passat mes de maig es va obrir al públic la primera exposició temporal del CRIP (Centre de Restauració i Interpretació Paleontològica) titulada “Els Hostalets de Pierola: una finestra al Miocè”.

Visitar-la us pot donar resposta a preguntes com: ¿Per què als Hostalets hi ha tants de fòssils? ¿Quines espècies s’hi han trobat? ¿Quina importància tenen aquestes troballes? I potser a les qüestions més importants: ¿Per què als Hostalets hi ha tantes restes de primats? ¿Quin lloc de l’evolució dels homínids ocupen els primats identificats?

Els Hostalets de Pierola és un lloc privilegiat per poder explicar al món com era el paisatge i la fauna del Miocè, ara fa uns 12 milions d’anys, gràcies a la gran quantitat de restes fòssils que s’hi ha recuperat.

El pas previ cap a les p@leorutes

Aquesta exposició és una aproximació a les principals troballes paleontològiques dels nostres jaciments i servirà de suport a la posada en marxa de les p@leo_rutes (rutes per territori amb guia multimèdia).
L’exposició presenta un discurs consistent, per l’amplitud de la temàtica tractada, però alhora didàctic, responent als criteris divulgatius del CRIP. No és una exposició per a experts, sinó apta pera tots els públics. Per ser fidels a la missió divulgativa i didàctica del CRIP, s’han utilitzat diversos recursos interactius per fer més entenedora la temàtica.

Una finestra al miocè, exposició de paleontologia al CRIP

Com és “una finestra al Miocè”?

L’espai de la sala s’estructura en diferents àmbits temàtics. El recorregut parteix de l’entorn geològic del Miocè per situar al visitant a la conca Vallès Penedès, enllaçant amb la presentació dels diferents jaciments històrics i actuals del nostre territori, per passar després a l’anàlisi de les restes de les diferents espècies faunístiques recuperades. És fa especial referència al grup dels primats, sens dubte les troballes paleontològiques més importants dels jaciments de la zona dels Hostalets, com ja es va posar de relleu el 2004 amb el Pierolapithecus catalaunicus, en Pau, el 2009 amb l’Anoiapithecus brevirostris, en Lluc, i ara el 2016 amb la Laia, Pliobates cataloniae, un nou gènere i espècie de primat.

La col·lecció de fòssils dels Hostalets és una de les més riques del país, tant per la seva quantitat d’exemplars com per la qualitat de la seva conservació com la singularitat de les espècies recuperades. A l’exposició s’hi presenten fòssils originals gràcies a la cessió de material procedent de les col·leccions clàssiques del Museu Geològic del Seminari de Barcelona i del Vinseum de Vilafranca del Penedès .

Paral·lelament també s’hi presenten rèpliques realitzades en els tallers del CRIP dins de les tasques de conservació i restauració de material paleontològic desenvolupades.

Mostrar els botons
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Google Plus
Share On Linkdin
Share On Pinterest
Amagar els botons