1st International Conservation Symposium-Workshop

CIRCULAR

Natural History Collections Symposium

Aquesta primera trobada internacional va ser organitzada pel CRIP (Centre de Restauració i Interpretació Paleontològica) dels Hostalets de Pierola, juntament amb el Museu Nacional d’Història Natural de l’Smithsonian Institution de Washington (USA) i els Museus Nacionals d’Escòcia a Edinburg (UK).

Aquest simposi internacional esta adreçat a crear un espai de treball i estudi, al voltant dels conceptes de protecció i conservació de les col·leccions d’història natural, aprofundint en el coneixement i anàlisi dels diferents mètodes de treball utilitzats en aquest tipus de col·leccions.

La participació en el simposi va ser un gran èxit, amb més de 80 participants de diferents parts del món: Noruega, Dinamarca, Suècia, Israel, Alemanya, Anglaterra, Portugal, Estats Units, Austràlia i Espanya.

El simposi es va dividir en diferents sessions, on es van combinar conferències i tallers, realitzats per professionals de referència internacionals, així com les comunicacions i presentacions dels posters, fetes pels assistents.

Ens alegrem de comptar amb la participació de: Pamela Hatchfield del Museu de Belles Arts de Boston (USA); Allyson Rae, especialista en la conservació-restauració d’artefactes orgànics d’Anglaterra; Andrés Santos: de “IV Escuela Taller Paleontológica de Teruel-Dinópolis” de Teruel; Steve Jabo del Museu Nacional d’Història Natural de l’Smithsonian Institution de Washington (USA); Chris Collins del Museu d’Història Natural de Londres (UK); Philippe Froesch de Visual Forensic de Terrassa.

El simposi va tenir diferents seus de les diferents institucions que han col·laborat en l’organització del simposi: Pati Manning de la Diputació de Barcelona, ​​Escola Superior de Béns Culturals de Catalunya (ESCRBCC) de la Generalitat de Catalunya, Museu de Ciències Naturals de Barcelona de l’Ajuntament de Barcelona i el Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya de la Generalitat de Catalunya.

Aquesta primera trobada internacional va ser un gran espai per a la discussió i l’intercanvi d’experiències, molt dinàmics i rendibles, on els professionals de tot el món debaten i es reflectiran al voltant de la conservació i restauració de les col·leccions d’història natural, establint llaços de col·laboracions professionals i institucionals entre els participants.

El comitè organitzador del simposi vol agrair a tots els assistents i institucions col·laboradores, donat que la seva participació ha fet possible aquesta trobada.

Aquí teniu la  publicació la publicació del nostre 1st International Conservation Symposium-Workshop of Natural History Collections, gràcies a la col·laboració amb el Journal of Paleontological Techniques que ha fet la publicació amb les contribucions dels assistents al 1st ICSW.

 

Darreres notícies

Mostrar els botons
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Google Plus
Share On Linkdin
Share On Pinterest
Amagar els botons