Natura viva - Natura fòssil

Presentació

El conjunt d’espècies d’essers vius que habita un determinat lloc, no sempre ha sigut el mateix, ha anat canviant al llarg del temps, durant milions d’anys. Les comunitats que trobem ara en un determinat lloc, com a els Hostalets de Pierola i les seves rodalies, són molt diferents a les que hi havia fa 12 milions d’anys al Miocè, per exemple, però aquestes dues comunitats d’essers vius, separades pel temps, comparteixen una història, que mitjançant una serie d’esdeveniments, ens explica el per què d’aquestes diferències que ens trobem.
Una de les tasques més importants que ens hem proposat des del CRIP, és la de divulgar i posar en valor la importància de la diversitat d’espècies d’aquestes comunitats que habiten un lloc, la anomenada BIODIVERSITAT, tant l’actual com la fòssil. Amb aquest objectiu neix l’Àrea de Biodiversitat del CRIP -Natura Viva – Natura Fòssil.

Pensem que la millor manera per a conservar qualsevol cosa, és apreciar-la i per apreciar-la, primer s’ha de conèixer bé. Així volem fer créixer el respecte, la comprensió i l’estima pel nostre entorn i per a l’excepcional patrimoni paleontològic dels Hostalets de Pierola, que compta amb uns jaciments del Miocè dels més importants d’Europa. Per això les nostres activitats estan orientades a apropar la biodiversitat que ens envolta i la existent fa milions d’anys, a tots els públics, i conseguir així, que la facin seva i la sentin com a propia. Conscienciar poc a poc a la societat es vital per a la conservació d’aquest patrimoni natural i paleontològic, per a que les futures generacions ho puguin gaudir.

Activitats

Tallers per a famílies i grups, jornades i sortides de camp.

Es dissenyen i desenvolupen visites guiades a qualsevol punt del territori català on hi hagi interès per part del públic per tal d’apropar la geologia i la paleontologia a tothom. L’equip tècnic del centre prepara i adapta els continguts científics al nivell escaient al grup sol·licitant i els acompanya per tal de fer les explicacions directament al jaciment.
També es duen a terme rutes per tal de visitar diversos punts d’interés, o fer les explicacions de tota una zona.

Visites comentades

Es dissenyen visites a demanda. Allà on el públic vulgui gaudir de les explicacions dels tècnics especialistes en geologia i paleontologia, ja sigui al CRIP, a museus, jaciments, afloraments, paratges naturals, etc.

Conferències

Durant tot l’any es van realitzant conferències de temàtiques geològiques, biològiques i paleontològiques per a tots els públics. Habitualment són conferències programades pel CRIP tot i que també s’ofereixen a demanda per grups.

Paleo_rutes

Les p@leo_rutes són Itineraris per a dispositius mòbils que permeten al visitant veure, entendre i reviure la formació d’aquest territori tant ric en restes paleontològiques.

Les p@leo_rutes és una guia multimèdia que s’estructura entorn dels recursos naturals i culturals excepcionals dels jaciments paleontològics dels Hostalets de Pierola.

Estan concebudes com a aplicacions dinàmiques que faciliten la implicació del visitant, al qual s’ofereix la possibilitat no només de descobrir-lo sinó d’experimentar-lo i d’interaccionar-hi.

S’incorporen elements de realitat augmentada, models 3D, so posicional molts altres recursos de geoposicionament.

Les P@LEO_RUTES són :

  • Un recorregut temàtic que relaciona paleontologia i paisatge en el context d’un territori amb la seva personalitat i idiosincràcia.
  • Una resposta a la demanda de nous formats d’oferta turística basada en les noves tecnologies de la informació i la comunicació.

Una aventura gràfica en un espai real.

Amb aquesta proposta de les p@leo_rutes els visitants tindran la possibilitat de reviure les experiències dels paleontòlegs.

S’ofereixen 3 rutes:

  • A la recerca del paradís perdut
  • Resseguint el Miocè
  • El món d’en Pau

Darreres notícies

Mostrar els botons
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Google Plus
Share On Linkdin
Share On Pinterest
Amagar els botons